maandag 26 maart 2012

Partypic-clichés: NIET DOEN!

1. De Weerwolf
Je bent mooi, hebt lang haar en potverdorie nog aan toe wat ben jij WILD. Vooral als de camera voor je neus staat gooi jij je haren los. Hopelijk word je getagd, zodat je collega’s zien in wat voor een beest jij op vrijdagavond klokslag 12 uur transformeert.


2. Het Eendenbekkie 
Oud en uitgekauwd, allemaal stoppen met deze onorginele pose. Het is niet sexy.



 3. Lesbo's
Deze worden altijd massaal op de gevoelige plaat vastgelegd. Het toneelstukje wordt meestal opgevoerd door twee meisjes die zichzelf als ‘spontaan’ beschrijven en als hobby ‘lekker gek doen’ hebben. En natuurlijk BFF's zijn.....



 4. Pillenbek
De pillenbek verschijnt meestal zwetend aan het einde van de fotoreeks. Hij – het is altijd een hij - is zijn vrienden al uren kwijt, heeft pupillen als koplampen en vermaakt zich prima. Een echte pillenbek heeft de fotograaf niet in de gaten en ontdekt pas dat hij zo lekker stond te hossen voor de camera als iemand hem de volgende dag tagt en ‘goed bezig gast, hahaha’ onder zijn foto zet.



 5. De Brad Pitt-wijsvinger 
Jij bent de Brad Pitt van het hele gebeuren. Alle vrouwen vinden je OMG-WTF-lekker en je wijst dan ook nonchalant in de camera. De avond eindigt voor jou sowieso met vier blondines in een suite van het Hilton.



 6. Partyanimal!
Het eerste slokje van je droge witte wijntje is net genomen en er wordt een camera in je gezicht geduwd. Je ben nog nuchter genoeg om er iets leuks van te maken en sluit je ogen, steekt één arm de lucht in en kijkt met licht getuite lippen schuin naar beneden. Ideaal als Facebook-profielfoto.



 7. Vrede
Net voordat je de feestvreugde indook heb je nog even het nieuws gekeken en bent daarna door alle ellende met een steen in je maag vertrokken. Je wilt dat het stopt en dat laat je merken. Het kan ook zijn dat je verrast werd door de fotograaf en dit gebaar als eerste in je opkwam.



 8. Onbewust dom hoofd
Dit is iemand die kijkt alsof hij of zij net te horen krijgt dat papa voortaan liever als vrouw door het leven gaat of dat Laura Alberts dood is gevonden in de Rozenboom, en juist op dat moment wordt vereeuwigd.



 9. Bewust dom hoofd
Het is een laatste redmiddel voor iemand die aan het eind van de avond nog niet is vastgelegd en dit wel graag wil. Je springt voor de camera en trekt je belachelijkste gezicht in de hoop dat het opvalt.  




3 opmerkingen:

  1. lijkt erg veel op http://www.vice.com/nl/read/verzin-alsjeblieft-een-keer-wat-anders

    BeantwoordenVerwijderen
  2. klopt;) is de bron! ik zal hem erbij zetten...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja,zou zonde zijn als het 'fraude' zou zijn.

    BeantwoordenVerwijderen